Området byr på mange ulike aktiviteter hvis man ønsker.

Guidede toppturer

Hjørundfjord Mountainguide: Fjellene rundt Hjørundfjord er det perfekte området for toppturer. Her finner du mange av de villeste fjelltoppene i Norge. Toppturen på ski, med utsikt til fjorden og fjellandskapet, det sosiale samværet, og ikke minst den spektakulære off-pist opplevelsen ned igjen, er garantert inntrykk som vil vare for livet! Hjørundfjord Mountainguide har lokalkjente guider som tar deg med å de mest kjente fjellene på Sunnmøre, både sommer og vinter. De kan også gi deg tips og råd til turer, dersom du ønsker å gå uten guider. Ta kontakt med Jens: Tlf +47 45235902  Facebookside:  https://www.facebook.com/hjorundfjordmountainguide/?fref=ts Se også internettside: https://hjorundfjordmountainguide.no/

 

Ribbåt-turer på fjorden

Bedriften Bonseye har nå to ribbåter, så her er det muligheter for en fartsfylt båttur i noe av det beste fjordnorge har å by på. Ta kontakt for mer informasjon og tlf nummer til Bonseye!

Tur med gondolbanen Strandafjellet

Ta gondolbanen opp mot Roaldshorn til det spektakulære utsiktspungtet 1067 moh. Om sommeren er dette området perfekt for fjellvandring, toppturer og sykling på stier. Det er også muligheter for paragliding eller frikjøring på sykkel. Eller man kan rett og slett bare sette seg ned på Paviljong Roalden og nyte en  kopp kaffe og den fantastiske utsikten.

Fjellturer

Det finnes mange fantastiske turalternativer i området rundt Hellesylt; fjelltopper opptil 1700 m.o.h. og sæterdaler med beitende dyr. Det finnes krevende og mindre krevende ruter. Lokalkart kan lånes hos oss. Ha alltid respekt for fjellet. Gode tursko, mat, drikke og ekstra klær bør medbringes. Legg gjerne igjen beskjed hvor dere går! Noen alternativer:

*Den Trondheimske postvei (Ljøbrekka)
*Åsenakken (869 moh)
*Steimsnibba (1285 moh)
*Slogen (1564 moh)
*Kvitegga (1717 moh)
*Horningdalsrokken (1529 moh)
*Moldskreddalen (sæterdal i drift om sommeren)
*Flofjellet
*Holedalen

Sykkelturer

Moldskreddalen, Holedalen og Flofjellet er fine alternativer for sykkelturer. På Hellesylt er det el-sykkel utleige. Ta kontakt på Coop Marked for å leie el-sykkler.

Golf

Overoll Golfbane ligger ca 16 km fra hyttene. Banen har 6 hull, er spennende og variert med god kvalitet. Ligger i flotte omgivelser.
Mer info:
http://www.strandagolf.no

Badehuset

På fine og varme sommerdager er dette et samlingspungt både for lokalbefolkningen og turister. Her er badestrand og et stort grøntareale.

Ski

Skianleggene i området har mange gode tilbud for alle, alt etter hva du foretrekker; langrenn, telemark, snowboard eller alpint.
Ca 8 km fra hyttene ligger lysløype med oppkjørt spor, både for fri og klassisk stil. Løypa er ca 2,5 km lang.
Strandafjellet Skisenter ligger 30 minutter med bil fra hyttene. Her er det seks heiser (+stolheis), barneområde, terrengpark, 17 nedfarter og kanskje et av Skandinavias beste frikjøringsområde. Deler av anlegget har flombelysning, og snøproduksjonsanlegg sikrer tidlig sesongstart. Langrennsløpere kan glede seg over totalt 15 km med preparerte turløyper, i tillegg til et fantastisk turterreng.
Mer info:
http://www.strandafjellet.no

Dykking

Langs Mørekysten finner man flotte tareskoger, mye fiskeliv og spennende vrakdykking. Utenfor Ålesund ligger det flere vrak, og Skodjestraumen er et ettertraktet dykkermål. Hustadvika byr på nydelige undervannslandskap. Ca 20 minutters kjøring fra hyttene ligger Lygnstøylvatnet; et av Norges mest unike og spesielle dykkemål! Lygnstøylvatnet ligger i Norangsdalen, som er et av Norges vakreste dalføre. Vannet ble til etter ett stort steinras i 1908. Fra fjellet Keipen raste det ned store mengder jord og sten, som fyllte opp et stort område og gjorde at elven som rant gjennom dalen ble demmet opp. Gårder, veg, beitemark og skog ble med tiden lagt under vann.

Loen Skylift

Loen Skylift tar deg fra fjorden i Loen til fjellet Hoven på 1011 m.o.h. på 5 minutter. Banen ble åpnet i 2017, og er en av de bratteste i verden. På toppen er det restaurant med bar, skyshop, turmuligheter og Via ferrata for de som ikke har høydeskrekk!  For mer informasjon, priser etc se: www.loenskylift.no