Vi er en liten famile som flyttet fra Østlandet, til Vestlandet sommeren 2009 for og overta en gammel slektsgård på Hellesylt.

Historie

Stadheim Gård kan i følge bygdebøkene spores tilbake til før 1600-tallet. Frem til Kristen Stadheim døde i 1984, var det tradisjonell gårdsdrift her med melkeproduksjon. Etter dette ble gården stående mer eller mindre tom, frem til sommeren 2009. Paul Stadheim, Åse`s far, satte i denne perioden opp noen utleiehytter for turisme. Han var også en av pådriverne for å få bygget kraftverket her på Stadheim. Foreløpig driver vi med turisme og hytteutleie, men vi håper også å kunne komme i gang men andre prosjekter etter hvert. Vi har noen få dyr, til glede for oss og våre turister.

Dyra på gården:

Vi har to fjordinger på gården vår; DalarMøy og Rosas Kiara. Og noen ganger om sommeren kommer også fjordingen Poden på besøk. Det er mulig å få seg en ridetur eller kjøretur med vogn hvis en ønsker det!

Om sommeren har vi ofte noen flaskelam og kje. Alle turister er velkommne til å klappe, fore, og stelle dyra.

Vi har også to hunder og en katt. Collieblandingen Tussi og dacsen Ara. Katten heter Knærten! Tre gode venner!

Kommentarer

19.08.2022 20:37

DR SANJEEV GARG

Hi I am looking to book for family of 4 2 adults and 2 children 18 and 12 years old for 3 nights from 29th Aug Please let me know availability with price ( incl linen and cleaning)

23.05.2022 08:16

Marja

Hi there,

Do you have a cabin available for 2 persons on 25th of May, for 1 night? If so what is the price and is cleaning inclusive? With regards Marja